Helmet House / Werkt Studio

first_img Photographs Photographs:  Rasmus Hjortshøj – COAST Manufacturers Brands with products used in this architecture project Houses 2016 CopyAbout this officeWerkt StudioOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCopenhagenDenmarkPublished on July 26, 2018Cite: “Helmet House / Werkt Studio” 26 Jul 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Helmet 住宅,坡屋顶的垂直扩建 / Werkt是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses•Copenhagen, Denmark Architects: Werkt Studio Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/898736/helmet-house-werkt Clipboard Save this picture!© Rasmus Hjortshøj – COASTRecommended ProductsDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82Windowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcText description provided by the architects. The Helmet House is located in Copenhagen, a densified city with a tough housing market as with so many other big cities. As the city is becoming denser, it’s hard to find a house for an average sized family without having an unreasonably high price. We believe that any family should be able to stay in Copenhagen without being forced to move. Therefore we gave them a house so that they could. An ordinary house transformed into extraordinary architecture. The quality of architecture. That’s something everyone should have access to.Save this picture!Floor PlansSave this picture!© Rasmus Hjortshøj – COASTThe client’s brief was to expand the house without removing too much of the garden area. We suggested an extra floor level as an expansion. In that way, the square meters could be doubled up while the garden area remained the same. The new floor level would in some parts extend to the ground floor, connecting the extension to the existing house into a single volume. In this way, the house would be more assembled than before.Save this picture!© Rasmus Hjortshøj – COASTIn addition to creating a unified volume, one of the main ideas of the extension was to distinguish it from the existing house, the new from the old. We, therefore, decided to keep as much of the old house as possible such as windows, walls, flooring, and materials. We only did a small restoration of the old facade, giving the bricks a light color of grey. The facade of the new extension, on the other hand, was given a dark grey color with a different kind of material made out of rubber from Firestone. The material is watertight and durable and could therefore also be used for the roofing, creating a single shape and texture of the extension.Save this picture!© Rasmus Hjortshøj – COASTWith both a difference in material and color the extension becomes a clear contrast to the old building making sure that it would be obvious from the street to point out what is old and what is new. We wanted the contrast between the old and the new but at the same time gather it. Collect it. The extension together with the old house becomes one single volume. This meeting between the old house and the extension would also be experienced interiorly. The staircase leading up to the first floor is what connects the extension to the existing house.Save this picture!© Rasmus Hjortshøj – COASTThis connection, however, is not entirely complete since the staircase is hanging from the first floor, never touching the ground floor. In this way, when walking up the stairs from the ground floor of the old house to the first floor, it would be clear that you’ve entered the extension. The wooden flooring from the old house is on the first floor replaced with a soft, solid, rubber flooring. The interior is bright with windows on the walls and along the roof, with natural light filling the floor. Your first view will be of the winter garden, facing south and a perfect spot to spend all the late summer evenings surrounded by exotic plants.  Save this picture!North and South ElevationsSave this picture!© Rasmus Hjortshøj – COASTProject gallerySee allShow lessHouse in Fátima / Helena Botelho ArquitecturaSelected ProjectsVil·la Urània / SUMO Arquitectes SLP + Y.OlmoSelected Projects Share Helmet House / Werkt StudioSave this projectSaveHelmet House / Werkt Studio Manufacturers: Investwood, Sika, VELUX Commercial, Firestone Building Products, Velfac Area:  192 m² Year Completion year of this architecture project Lead Architects: Save this picture!© Rasmus Hjortshøj – COAST+ 22Curated by María Francisca González Share Helmet House / Werkt Studio “COPY” “COPY” Year:  Lasse Grønnerup Johannesen & Tobias Mürsch Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/898736/helmet-house-werkt Clipboard ArchDaily Denmarklast_img read more